vrijdag 24 februari 2012

Uitnodiging voor zsaaie sessie V: Micronano fluidics



Bron: Website Innovatieplatform Twente
Steeds meer nanotech toepassingen bereiken in de komende jaren de werkvloer en gaan ons leven veranderen. Denk aan lab-on-a-chip toepassingen in de gezondheidszorg en kwaliteitszorg in fabrieken, of nanofiltratie in de waterzuivering en levensmiddelenindustrie.

Twente heeft op nanotechnologie een sterke kennispositie met leidende partijen als het bedrijf Pentair en het onderzoeksinstituut MESA+. Samenwerking in de hele keten, tot en met de gebruikers staat hier hoog in het vaandel. Bij veel van deze toepassingen gaat vloeistof door heel kleine kanaaltjes. Bijzonder is dat vloeistoffen zich anders gedragen op nano-schaal. Dit fenomeen wordt onderzocht in het vakgebied MicroNano Fluidics.

Hoe gaat nanotechnologie de werkvloer veranderen in bijvoorbeeld de kwaliteitszorg, in het ziekenhuis, bij bodemonderzoek, in laboratoria? Wat is hierbij de rol van MicroNano Fluidics? De sprekers geven hun visie vanuit bedrijfsperspectief en vanuit de universiteit. In het interactieve gedeelte gaan we in op het regionale perspectief. Hoe kunnen we de krachten bundelen? Niet alleen van de topspelers, juist ook de (toekomstige) gebruikers van nanotechnologie. Waar ligt de behoefte?

Laat u inspireren door de sprekers en collega-deelnemers. Ga de discussie aan om tot nieuwe inzichten te komen. Geef uw mening over hoe samen te werken om te kunnen profiteren van deze Twentse sterkte.

Datum/tijd Donderdag 29 maart 2012 van 14:30 – 18:00 uur
Locatie The Corridor, Hengelosestraat 525, Enschede

Programma
14:30 uur Ontvangst met koffie en thee
15:00 uur Welkom door Miriam Luizink, commercieel directeur van MESA+ en Marike Boertien, facilitator van Powered by Twente.
15:00 uur Jürgen von Hollen, Vice-President CPT Water van Pentair, geeft een overzicht van de toepassing van scheidingstechnologieën bij Pentair en het belang van samenwerking op MicroNano Fluidics. Albert van den Berg, hoogleraar nanotech van MESA+, presenteert huidige en toekomstige toepassingen van lab-on-a-chip, en de Twentse kennispositie op MicroNano Fluidics.
16:00 uur Interactieve discussie met sprekers en deelnemers: wat zou er in samenwerking gedaan kunnen en moeten worden? Kom met voorstellen. Laat u inspireren. In staat samenwerking rondom MicroNano Fluidics centraal. Hoe ziet iedereen de positie van Twente? Wat door de input van uw collega’s. Geef uw mening.
17:00 uur Netwerkborrel

Aanmelden
U kunt zich tot 22 maart 2012 aanmelden bij Ellen Schoneveld door een mail te sturen aan e.schoneveld@innovatieplatformtwente.nl. Deelname is gratis. Er kunnen maximaal 30 personen deelnemen, dus reageer snel!

Kent u iemand die hier absoluut bij aanwezig moet zijn? Laat het Ellen weten of stuur deze uitnodiging door.

Wij zien uit naar uw komst!

Concept van de Saaie Zessie:
In een Zsaaie Sessie gaan we met maximaal 30 ondernemers en wetenschappers in op een actueel onderwerp voor die specifieke groep. Tijdens de sessie delen mensen uit bedrijfsleven en kennisinstellingen op een open manier hun kennis en inzichten, met als doel er samen van te leren. U bent van harte welkom om uw visie aan te scherpen en de discussie aan te gaan met uw vakgenoten.

Cleantech & MVO related links

Enterprise Europe Network - Automotive

Enterprise Europe Network - Energy