dinsdag 17 april 2012

IMVO-voucher beschikbaar voor MVO-initiatieven in ontwikkelingslanden !


Bron: Website Eurocon

IMVO-voucher beschikbaar voor MVO-initiatieven in ontwikkelingslanden!

MVO Nederland heeft de IMVO-voucher ontwikkelt (lancering op 1 april 2012) om maatschappelijke activiteiten richting de keten te stimuleren. Een voucher kan worden aangevraagd voor advies over IMVO (Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen), specifiek voor de verbetering van arbeidsomstandigheden, de mensenrechtensituatie en het milieubeleid bij de directe of indirecte handelspartners in Afrika, Latijns Amerika, Azië of Oost Europa van de aanvrager. De aanvrager dient partner te zijn van MVO Nederland.

Voor wie is de IMVO-voucher?
De IMVO-voucher is ontwikkelt voor MKB-partners van MVO Nederland. De voucher biedt een laagdrempelige mogelijkheid om maatgericht advies te verkrijgen over de verduurzaming van de handelsketen en/of hun handelspartner(s) in ontwikkelingslanden. Met de voucher krijgt de MKB-partner 50% korting tot een maximum van €10.000 op een adviesaanvraag over internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen. De hoofdonderwerpen waar u een IMVO voucher voor kunt aanvragen zijn:
- Arbeidsomstandigheden;
- Mensenrechten;
- Milieubeleid;
- Onderwerpen als: de stand van zaken van IMVO in de branche, keteninitiatieven, keurmerken en certificeringen in de keten, de ontwikkeling van IMVO-strategie en de bijbehorende aanpassingen in bedrijfsproces en –management, toetsbaarheid (Assurance) van IMVO - verbeteringen.

Ondersteuning vanuit Eurocon?
Eurocon is een unieke partner in de realisatie van de IMVO-voucher. We hebben veel ervaring op het gebied van MVO-advies middels de MVO-prestatieladder, de CO2-prestatieladder en adviestrajecten voor de ISO 26000. Daarnaast is Eurocon een van de partijen die voor de EVD matchmaking trajecten uitvoert en PSI-subsidies uitvoert waarbij MKB uit Nederland samenwerkt met MKB in opkomende markten. Als laatste hebben we al ruim 16 jaar ervaring als subsidieadviesbureau. Kortom: de ideale partner in een IMVO-vouchertraject.

Voor vragen neem contact met ons op: 053 538 84 85 of via e-mail met e.bredschneijder@eurocon.nl of
m.wiedemeijer@eurocon.nl
Website Eurocon

Cleantech & MVO related links

Enterprise Europe Network - Automotive

Enterprise Europe Network - Energy