vrijdag 9 maart 2012

Cleantech Café, 24 april 2012 'Hoe speel je het politieke spel rondom 'gevoelige' producten?


Hoe ga je op een slimme manier om met de politiek als het gaat om bijvoorbeeld waterstoftanks, energie terugleveren aan het net, asbestsanering en andere 'beladen' onderwerpen die aan sterke regelgeving zijn gebonden? Anton Reef van Twee ‘R’ Recycling Groep uit Hengelo (O) weet daar alles van.

Twee ‘R’ Recycling Groep is actief in de puinrecycling voor onder andere wegenbouw en beton. In 2013 gaat het bedrijf een verwerkingsfabriek voor asbest bouwen, Asbest Denaturering Zwolle BV. Asbest wordt onschadelijk gemaakt en het eindproduct is te gebruiken als cement in granulaat en als vulstof in cement. Lees hier dit artikel uit de TC Tubantia.

Asbest is een beladen onderwerp en voor het bouwen van een fabriek voor het verwerken van asbestproducten was een grote lobby nodig richting landelijke, provinciale en regionale politici.

De kennis van Recycling Group is ingezet voor een wetsverandering die het storten van deze producten in de toekomst tegen moet gaan. Anton Reef gaat tijdens het Clean Tech Café in op het proces om de technologie via politieke kanalen in de markt te zetten:
- de fabriek en het verwerkingsproces
- waar loop je tegenaan in de politiek?
- hoe krijg je je product geaccepteerd?

Kortom: hoe speel je het spel met de overheid?

Namens KiEMT en Syntens nodigen wij u graag uit voor deze bijeenkomst. De deelname is gratis en introducees zijn uiteraard welkom.
In verband met de catering willen we graag weten hoe groot de belangstelling is. Daarom kunt u zich HIER aanmelden voor deze bijeenkomst.

KiEMT - Syntens Cleantech Café
Dinsdag 24 april 2012
Voor meer info contact opnemen met Olaf ter Haar, oth@syntens.nl
Van 16.00-18.00 uur in De Broeierd
Hengelosestraat 725, 7521 PA Enschede

Wij zien uit naar uw komst!

Foto's gemaakt tijdens deze bijeenkomst zijn HIER te vinden

Cleantech & MVO related links

Enterprise Europe Network - Automotive

Enterprise Europe Network - Energy