dinsdag 13 maart 2012

Athlon car lease reserveert 150x Tesla Model S voor zakelijke markt


Athlon reserveert 150x Tesla Model S

Tesla Motors en Athlon Car Lease kondigen vandaag een overeenkomst aan om de Model S, Tesla’s hoogwaardige elektrische sedan, te introduceren in bedrijfswagenparken in heel Europa. Als stevige duw in de rug heeft Athlon Car Lease in wereldprimeur 150 sedans van de Model S-serie gereserveerd.

In juli vorig jaar gaven de twee bedrijven de eerste aanzet tot een Europees leaseprogramma voor de modellen Tesla Roadster en Roadster Sport. Het Roadster-leaseprogramma is beschikbaar in België, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje. Dat wordt nu uitgebreid naar andere Europese landen, waaronder Zweden, Portugal en Polen.

“Wij zijn zeer enthousiast over de lancering van deze Model S-leaseovereenkomst met een bedrijf dat net als wij een passie heeft voor innovatieve, energie-efficiënte voertuigen die ook nog ongelooflijk leuk zijn om in te rijden”, zegt George Blankenship, vice-president voor Sales & Ownership Experience bij Tesla.

Ook bij Athlon klinkt men heel enthousiast. “Wij kijken er bijzonder naar uit om onze samenwerking met Tesla voort te zetten en het aanbod van elektrische voertuigen (EV’s) aan onze klanten te vergroten via ons ‘one-stop-shop’ beleid voor elektrische voertuigen”, zegt Hans Blink, president van Athlon Car Lease. “Voor ons zitten duurzaamheid en innovatie in ons bloed en vormen zij de kern van al onze bedrijfsactiviteiten. Wij zijn ervan overtuigd dat voor het bevorderen van het gebruik van elektrische voertuigen in de markt, het essentieel is om EV-oplossingen dichterbij de klant te brengen.”

En de belangstelling is groot. Een 70-tal Tesla's Models S zijn al gereserveerd door klanten, zegt Athlon nog.

Elektrische luxesedan

De Model S is de eerste volledig elektrische luxesedan ter wereld. De personenwagen biedt zitplaats aan vijf volwassenen. Door de afwezigheid van een verbrandingsmotor en een versnellingsbak beschikt de auto aan de binnenkant over maximale bagageruimte, met onder meer een tweede kofferbak onder de motorkap. Het opvallendste aan het interieur is een 17" touchscreen met draadloze internetverbinding met de mogelijkheid om online radio te luisteren, te surfen en te navigeren. De Tesla Model S wordt geleverd met drie opties voor de accu: 40 kWh, 60 kWh of 85 kWh. De accu kan gewoon via het stopcontact bijgeladen worden en heeft een snelle oplaadmogelijkheid van 45 minuten.

De Model S is uitgerust met een door Tesla ontwikkelde geavanceerde elektrische aandrijving, die direct het gewenste vermogen levert en zorgt voor een vloeiende acceleratie van 0 tot 60 km/u in minder dan zes seconden. De aluminium behuizing is ontworpen voor een optimaal stuurgemak, optimale veiligheid en efficiëntie. Door de aerodynamica en de hoge energiedichtheid van de accu, heeft de Tesla Model S een indrukwekkende actieradius: tot 500 km per laadbeurt.

Tesla heeft wereldwijd al meer dan 8000 reserveringen ontvangen voor de Model S sedan, die naar verwachting vanaf eind 2012 leverbaar is aan Europese klanten.

(Bron: Tesla, Athlon Car Lease)

Cleantech & MVO related links

Enterprise Europe Network - Automotive

Enterprise Europe Network - Energy