woensdag 7 maart 2012

LED-verlichting: technische vlucht biedt nieuwe kansen


Uitnodiging: LED-verlichting: technische vlucht biedt nieuwe kansen
Woensdag 28 maart bijeenkomst kiEMT-netwerk

ARNHEM – "Led-verlichting heeft in de afgelopen twee jaar technisch een enorme vlucht genomen", weet René Prop, directeur van LED-shine. Dat lijken ook steeds meer overheden en financiers te beseffen. Op dit moment is zelfs een campagne in voorbereiding om in provincie Gelderland enkele honderden bedrijven tegen aantrekkelijke voorwaarden te voorzien van LED-verlichting.
De voordelen van LED waren al langer duidelijk (o.m. energiezuinig, duurzaam, onderhoudsvrij, koel en een snelle responstijd). In de afgelopen twee jaar is de techniek zo doorontwikkeld dat de eerdere technische nadelen (lichtoutput en kleurtemperatuur) komen te vervallen. Juist in de laatste twee jaar zijn de traditionele bedenkingen door slimme innovaties in het verleden geparkeerd.
Het euvel 'kosten'
Na een snelle technologische innovatie moet er nu een financiële- en organisatorische innovatie komen om de duurzaamheidsdoelstellingen concreet te kunnen realiseren.

Naast technische euvels was immers ook de (hogere) aanschafprijs een issue. Met een slimme aanpak echter kan ook dit euvel worden verholpen. Zo heeft provincie Utrecht in samenwerking met een grote bank vorig jaar middels een garantiefonds ingezet op LED bij bedrijven en instellingen. Ook investeren steeds meer overheden met LED in het buitengebied (denk aan straatverlichting) en is LED steeds vaker een van de oplossingen voor overheden in de totaalaanpak van brede verduurzamingsprojecten. "Je verdient de investeringen binnen een paar jaar terug", aldus René Prop.
Plannen regio Gelderland en Overijssel

René Prop licht tijdens de komende toast toe wat de technische stand van zaken is (met tastbare voorbeelden!) en vertelt hij het kiEMT-netwerk over de huidige plannen In Gelderland en Overijssel en de kansen daardoor voor het kiEMT-netwerk."Zo hebben we met een aantal partijen al een pilot gedraaid en worden de komende weken de puntjes op de i gezet voor een grote gezamenlijke aanpak. We zitten nu in de eindfase van de plannen voor onze regio. De investeringsdrempel lijkt ook hier te gaan vervallen", zo weet René Prop.

De Toast is een ontbijtsessie voor (hoofd)participanten, deelnemers en cliënten van Stichting kiEMT en wordt op elke tweede woensdag van de oneven maanden georganiseerd (uitzondering is deze keer: de eerste woensdag). Elke keer staat een actueel thema of interessante technologie centraal. De bijeenkomsten zijn uiteindelijk gericht op netwerkvorming en kennisoverdracht. Alle participanten en deelnemers van kiEMT worden hierbij uitgenodigd om zich aan te melden. Ook introducés zijn welkom.
________________________________________
Datum, tijd en locatie
HOENDERLOO - Locatie voor de Early Mornin' Toast is Hotel Golden Tulip Victoria in Hoenderloo. De centrale ligging van dit hotel op de Hoge Veluwe in de nabijheid van de A1 en de A50 maakt het ook 's ochtends uitstekend bereikbaar. Klik hier voor uw route naar de Toast.
Tijd: - 7.15 uur inloop/ontvangst
- 7.30 uur ontbijt
- 8.15 uur spreker en discussie
- 9.00 uur afronding
Datum: - 28 maart 2012

Spreker is René Prop. René is directeur van LED-shine, leverancier van Led-verlichting in alle mogelijke toepassingen. In de jaren daarvoor stond hij aan het roer bij Cumae, maar eigenlijk richt hij zich in zij hele carriere al op verbetering van milieu door technische toepassingen. Deze bevlogen ondernemer was ook een van de eersten die zich jaren geleden bij kiEMT meldde voor deelname. Tijdens de toast zal hij het dan ook niet laten om de bezoekers op levendige wijze mee te nemen in de wereld van de LED-verlichting en om te kijken naar de huidige situatie in 'zijn' regio en de mogelijkheden die dat biedt voor het kiEMT-netwerk.

Cleantech & MVO related links

Enterprise Europe Network - Automotive

Enterprise Europe Network - Energy