donderdag 29 maart 2012

BMW Group Nederland levert vloot elektrische BMW ActiveE’s af.


Bron: Website Laad.nl
Dertig elektrische BMW’s de weg op voor praktijktest.

Rijswijk. Afgelopen vrijdag (13 april 2012)namen achttien vooraanstaande organisaties op het hoofdkantoor van BMW Group Nederland hun elektrische BMW ActiveE(‘s) in ontvangst. Zij nemen de komende twee jaar deel aan een grootschalige e-mobility praktijktest van BMW AG in Nederland. Na Duitsland en de Verenigde Staten is Nederland het derde land ter wereld waar eindgebruikers de elektrische BMW ActiveE testen in het dagelijks gebruik. In Nederland gaat het om in totaal dertig auto’s.Jan-Christiaan Koenders, algemeen directeur BMW Group Nederland, overhandigde de sleutels aan de trotse bestuurders van de dertig volledig elektrische BMW 1 Series. Organisaties als Ernst & Young, KPMG Meijburg & Co, Van Gansewinkel Group, Cofely, Alcatel-Lucent, KPN, ABN AMRO en leasemaatschappij Alphabet nemen met hun auto deel aan een wereldwijde praktijktest met duizend auto’s. Vorige maand overhandigde Norbert Reithofer (bestuursvoorzitter van BMW AG) al persoonlijk twee BMW ActiveE’s aan Johan van de Gronden, algemeen directeur van het Nederlandse Wereld Natuur Fonds.Bij de geselecteerde bedrijven worden de auto’s (op leasebasis) veelal ingezet als poolauto om zoveel mogelijk mensen met elektrisch rijden in de praktijk kennis te laten maken. Eens per kwartaal wordt deze kennis gedeeld in de BMW Active E Business Club.

Alle 30 auto’s worden de komende tijd volop ingezet in de Randstad. BMW Group koos voor de Nederlandse Randstad omdat dit gebied met zeven miljoen mensen binnen een straal van 50 km, het karakter heeft van een internationale megacity, ideaal voor e-mobility. Bovendien is er een gunstig fiscaal stimuleringsklimaat en sprake van een sterk milieubewustzijn.

Inwoners Randstad positief
Inwoners van de Randstad blijken ook nog eens bijzonder positief over elektrisch rijden. Dat is de uitkomst van een in opdracht van BMW Group Nederland gehouden onderzoek. In de vier grote steden werden 2.000 respondenten op straat gevraagd naar hun mening over de elektrische BMW ActiveE. Ruim 43% koos voor de meest positieve optie: “geweldig, iedereen moet zo snel mogelijk elektrisch gaan rijden”. Daarnaast gaf 32% van de respondenten aan het een goede ontwikkeling te vinden (“we moeten investeren in een groene toekomst”). Opgeteld is 75% van de Randstedelingen dus positief over elektrisch rijden. Van de overige respondenten had 10% geen mening, 9% vond dat er een goede start is gemaakt, maar dat er nog veel verbeterd moet worden. Slechts 6% van de respondenten gaf aan helemaal geen toekomst te zien in elektrisch rijden. Om hun keuze in het onderzoek duidelijk te maken, mochten de respondenten een groene, oranje of rode sticker plakken op de BMW ActiveE. Zo kleurde de auto in de loop van het onderzoek hoofdzakelijk groen, naar de mening van de Randstad.
Op http://www.facebook.com/BMW.Nederland kon men bovendien foto’s van de gespotte BMW Active E plaatsen en daarmee kans maken op een reis naar BMW Welt.

Met de BMW ActiveE speelt BMW Group in op de sterk veranderende mobiliteitsbehoefte in grootstedelijke gebieden. De auto is een voorloper van het nieuwe op duurzaamheid geschoeide subbrand BMW i. De BMW i3 is het eerste model dat onder de BMW i vlag verschijnt in 2013. De BMW ActiveE beschikt al over de aandrijflijn van dit model.

Cleantech & MVO related links

Enterprise Europe Network - Automotive

Enterprise Europe Network - Energy