vrijdag 9 maart 2012

Industrial Laser Event 2011, 17 April aanstaande


ASML key-note spreker op Industrial LaserEvent 2012

De Senior Vice President Technology van ASML, Prof. Jos Benschop, zal tijdens het komende Industrial LaserEvent op dinsdag 17 april aanstaande ingaan op de verschillende lasers die gebruikt worden in de ASML systemen. Hij geeft daarmee aan hoeveel lasertechnologie ook het meest innovatieve bedrijf van Nederland al toepast. Prof. Benschop is de key-note spreker op dit jaarlijkse Industrial LaserEvent dat dit jaar voor de vijfde achtervolgende jaar georganiseerd wordt.

Prof. Jos Benschop, het boegbeeld van de research bij ASML, zal na korte intro over rol van lithografie in chip making process en uitleg hoe de ASML machine werkt, ingaan op de verschillende lasers die gebruikt worden in het ASML systeem. ASML dat al jaren het boegbeeld van de Nederlandse industrie is, past in haar systemen en machines ongemerkt al veel lasertechnologie toe. En daarbij investeert ASML nog steeds in meer onderzoek naar lasertoepassingen. Een concreet voorbeeld van een ingenieuze lasertoepassing zal door onderzoekster Natallia Karlitskaya van ASML gepresenteerd gaan worden.

Verder is er nog aandacht voor het certificatieschema laserlassen dat eind vorig jaar gereed is gekomen. Een presentatie over gecombineerde lasertechnieken en een overzicht van het vakgebied maken er een compleet programma van.

Naast dit lezingenprogramma is er veel tijd ingeruimd voor de kennismarkt. Hierin tonen de leveranciers de nieuwste ontwikkelingen die al op de markt zijn. Bij de labdemo’s is weer te zien hoe laserprocessen in het echt werken. Ten slotte presenteren diverse onderzoekers uit Enschede, Delft en Groningen welke onderzoeksresultaten er al beschikbaar zijn.

Het Industrial LaserEvent wordt jaarlijks georganiseerd om zowel (toekomstige) gebruikers, leveranciers en onderzoekers in 1 dag bij te praten over trends in materiaalbewerking met lasers. Het gaat dan om trends in onderzoek, die dus in enkele jaren voor de industrie beschikbaar komt, en trends in de industrie. Het Industrial LaserEvent wordt georganiseerd door Universiteit Twente, M2i, Syntens, Lightmotif en het het Laser Applicatie Centrum.

Verdere informatie over dit event, de onderwerpen en de sprekers is HIER te vinden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mijn collega Bennno Rademaker, mailadres bra@syntens.nl

Laser Event
Het LaserEvent is een ééndaags symposium dat op de Universiteit Twente wordt gehouden. Op het symposium komen kennisinstellingen, leveranciers en gebruikers samen om informatie uit te wisselen over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van laser materiaalbewerking.

Cleantech & MVO related links

Enterprise Europe Network - Automotive

Enterprise Europe Network - Energy