maandag 14 mei 2012

De haalbaarheid van elektrische auto’s in Singapore


Bron: Nieuwsbrief Agentschap EL&I
Singapore staat bekend als een land met een hoge kwaliteit van leven. Deze reputatie wil het stadsstaatje versterken door de innovatie binnen de cleantech industrie te stimuleren. Hierbij speelt het onderzoek naar de haalbaarheid van elektrische auto's een belangrijke rol.
De innovatie in de cleantech industrie wordt gestimuleerd omdat de overheid Singapore heeft benoemd tot 'Stad van de toekomst, levend laboratorium'. Met deze strategie is veel ruimte gemaakt om nieuwe concepten te testen, oplossingen te ontwikkelen en deze te commercialiseren.


Elektrische auto's:
Een van de concepten waarnaar gekeken wordt, is de haalbaarheid van elektrische auto's in Singapore. Hiervoor is in 2011 het 'EV (electric vehicle) Taskforce'-project gelanceerd met de volgende doelstellingen:
- ontwikkelen van infrastructuur en business model;
- testen van de haalbaarheid van elektrische auto’s in Singapore;
- evalueren van de relevante beleid op dit gebied;
- identificeren en ontwikkelen van gerelateerde industrie en onderzoeksmogelijkheden.

De Energy Market Authority (EMA) en Land Transport Authority (LTA) hebben gezamenlijk de leiding over het multidisciplinaire project om elektrische auto’s te testen en uiteindelijk de voordelen en haalbaarheid van gebruik van elektrische auto’s in Singapore te analyseren. Het project is een open platform voor alle autofabrikanten en technologiebedrijven die geïnteresseerd zijn in ontwikkelen van elektrisch vervoer.

Kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven:
De Singaporese overheid nodigt internationale bedrijven uit om samen te werken met lokale overheden, bedrijven en kennisinstituten in de ontwikkeling van duurzame projecten. Deze projecten concentreren zich op het vinden van oplossingen op vraagstukken in veiligheid, informatie en communicatie, groene gebouwen, water en milieu, duurzame energie en transport.
Meer informatie:
EDB Singapore
Energy Market Authority
A*CAR

Cleantech & MVO related links

Enterprise Europe Network - Automotive

Enterprise Europe Network - Energy