dinsdag 22 mei 2012

KP7 Calls voor High Tech en ICT bedrijven voor Europese samenwerking

Bron: Website Agentschap NL
Nieuwe golf KP7-calls biedt volop kansen voor High Tech & ICT

In juli 2012 worden de laatste calls van KP7 gelanceerd. Twee grote thema’s – Security en Information- en Communication Technologies (ICT) – lichten we er hier uit.

Security
Het KP7-thema Security kent dit jaar het grootste budget tot nu toe. Er is 300 miljoen euro beschikbaar om te zoeken naar nieuwe oplossingen voor veiligheidsvraagstukken. Bijzonder zijn de twee onderwerpen die specifiek op mkb-organisaties zijn gericht. Zo is er aandacht voor oplossingen van kleine criminaliteit met een hoge impact voor de samenleving. Daarnaast wordt het mkb uitgedaagd om met serious gaming operationele diensten te trainen in data analyse.
Verder zijn er grote demonstratieprojecten te verwachten voor logistics and supply chain security en aftermath crisis management. In het laatste concept werkprogramma is meer informatie te vinden over deze en tientallen andere onderwerpen. De verwachting is dat de call opengaat in juli van dit jaar. Voor een goede voorbereiding kunt u deelnemen aan het brokerage evenement dat wordt georganiseerd door ASD en Eurotech op 22 en 23 mei in Brussel.

ICT
Het thema ICT heeft dit jaar ongeveer 1,4 miljard euro voor R&D-projecten op zeer uiteenlopende gebieden: (inter)netwerken, cloud computing, robotica, nano-electronica, fotonica, data analytics, eHealth, smart grids, mobility, ICT & creativiteit, en anderen. Meer details vindt u in het concept werkprogramma. Twee grote calls, ICT call 10 en 11, gaan respectievelijk open in juli en in september dit jaar. Op zoek naar partners voor deze calls? De Europese Commissie organiseert op 26 & 27 september de ‘ICT Proposers Day’, een internationale matchmaking in Warschau (binnenkort meer informatie online).


Wilt u een beter beeld krijgen van de kansen in KP7? Bezoek dan de bijeenkomst “Kansen in KP7 voor de topsector HTSM” op woensdagmiddag 6 juni in Utrecht, en verken diverse thema’s zoals ICT, Security, NMP, Transport en Space. Of neem voor meer informatie contact op met een van onze adviseurs voor persoonlijk advies: (088) 602 52 50.

Cleantech & MVO related links

Enterprise Europe Network - Automotive

Enterprise Europe Network - Energy