maandag 14 mei 2012

Masterclass Duurzame Openbare Verlichting, the next steps

Bron: Website Agentschap NL
Op 21 mei organiseert gemeente Utrecht in samenwerking met Ziut en Agentschap NL een bestuurlijke masterclass over duurzame openbare verlichting. De bijeenkomst is bedoeld voor burgemeesters, wethouders, gedeputeerden en dijkgraven en vindt plaats van 14:30 tot 20:00 uur in het Stadhuis van Utrecht.


Afgelopen jaren is er in Nederland veel gebeurd om energie te besparen en zo onze CO2-uitstoot te reduceren. Veel gemeenten hebben tal van initiatieven ontplooid om op dit gebied een koploperspositie te bereiken. Maar hoe moeten we nu verder? Hoe blijven we aan kop? Hoe zorgen we ervoor dat vele nog ongerealiseerde ideeën worden opgepakt? Hoe kunnen we nog meer goede ideeën daadwerkelijk uitvoeren? Daarom organiseert gemeente Utrecht samen met Agentschap NL en Ziut een masterclass. Hierin willen we vervolgstappen initiëren bij de verduurzaming van de openbare verlichting in Nederland.

Inhoud van de masterclass
Professor Jan Rotmans, landelijk aanjager van resultaatgerichte duurzaamheidsprojecten, zet de discussie op scherp met zijn prikkelende presentaties. TNO zal ons inspireren en de stadsregio Rotterdam deelt de resultaten van haar benchmarkonderzoek. Daaruit blijkt hoe het verduurzamen van openbare verlichting bij vijftien gemeenten en één waterschap in de praktijk wel of niet werkt. Bovendien presenteren BAM en Ziut u een wereldprimeur: een lichtmast met een oplossing voor de fijnstofproblematiek. Ook krijgt u inzicht in de aanpak van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. De gemeente Utrecht presenteert de aanpak 'Utrechtse Energie!', waarmee zij tot 2020 de CO2-uitstoot met 30% gaan terugbrengen.

Bekijk het programma van deze masterclass in het agendabericht
.

Cleantech & MVO related links

Enterprise Europe Network - Automotive

Enterprise Europe Network - Energy