donderdag 3 mei 2012

Nieuwe fiscale regeling RDA officieel geopend


Bron: Website Agentschap NL

Op 1 mei 2012 is de nieuwe fiscale regeling de Research & Development Aftrek (RDA) gestart. De RDA-regeling (Research & Development Aftrek) stimuleert innovatie en R&D door het Nederlandse bedrijfsleven met een fiscaal voordeel in de inkomsten- of vennootschapsbelasting.

Bestemd voor ondernemers die R&D verrichten
Ondernemers kunnen een aanvraag voor RDA gelijk met hun WBSO-aanvraag indienen. Bedrijven kunnen een verhoogde fiscale aftrek voor R&D-investeringen en R&D-exploitatiekosten krijgen. Dit is exclusief loonkosten, omdat de WBSO (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk) hierin voorziet. In 2012 is er een budget van 250 miljoen euro. De RDA kan met terugwerkende kracht tot 1 januari 2012 worden aangevraagd, als men in het bezit is van een S&O-verklaring.
Veel belangstelling voor startbijeenkomst

Donderdag 26 april was er een startbijeenkomst in voor circa 350 ondernemers. De regeling werd officieel geopend door Chris Buijink, secretaris-generaal van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. De RDA-regeling werd met een flitsende dansact gelanceerd.

Agentschap NL voert de RDA-regeling uit
Agentschap NL voert de RDA uit, de verrekening van het daadwerkelijke voordeel vindt plaats via de aangiftes bij de Belastingdienst.

Meer informatie over de RDA en aanvragen is HIER te vinden

Cleantech & MVO related links

Enterprise Europe Network - Automotive

Enterprise Europe Network - Energy